Bio

Martin Sillen combineert een stevige groove met afwisselende harmonieën. Alle bandleden bezitten een zangstem en ondersteunen de leadzang met koortjes. Met alternatieve indie rock en catchy hooks zal Martin Sillen nog een tijd in je hoofd blijven doorklinken.

Wanneer je deze band ziet spelen hoor je invloeden van artiesten als Jeff Buckley of Radiohead. Ook zullen bands als The Beach Boys of The Beatles misschien door je hoofd schieten door het vele gebruik van koortjes. Voeg aan deze invloeden een stevige gitaarsound en een arsenaal aan grooves toe en je hebt het eigen geluid van Martin Sillen te pakken.

Bij de afwisselende songs van Martin Sillen hoor je altijd een mix van meerdere gevoelens, gedachtes en melodieën. Als luisteraar hoor je innerlijke strijd, maar voel je ook de extase als de harmonie ontstaat.

Martin Sillen (toen nog OOST.) debuteerde aan het einde van 2018 bij de voorronde van Nu Of Nooit (wedstrijd voor het openen van Pinkpop) en werd meteen beloond met goede kritieken en een plaats in de finale. Medio 2019 releaset de band hun single ‘Again’, welke ook airplay krijgt op 3FM. Na een succesvolle crowdfunding releaset de band hun eerste EP ‘So Strange’op 6 december van ditzelfde jaar.

In de zomer van 2020 brengt Martin Sillen in het Cultuurhuis in Heerlen haar tweede EP uit. Deze krijgt de titel ‘Not Your Hero’. Na een rustig jaar in 2021, mede door de coronacrisis, schiet Martin Sillen in 2022 uit de startblokken. Een korte concertfilm werd opgenomen in de muziekgieterij, met een succesvolle première en airplay op radio en tv. Met hernieuwde energie knalt Martin Sillen weer van het podium!

Dit blijft niet onopgemerkt, want begin 2023 gaat de band een samenwerking aan met manager Marita Hamers en boeker Martijn Belleflame. Martin Sillen heeft op deze manier een professioneel team om zich heen gebouwd waardoor de band gerichter kan werken en meer ruimte heeft om te focussen op hun creatieve proces.

———

Wow, hoe lekker is dit! (…)Ik ben echt helemaal onder de indruk. Martin Sillen is het echt waard om door een breed publiek gezien en gehoord te worden”

Henk Hover, L1

“De alternatieve Indie Rock ligt goed in het gehoor. De zang van Jop in combinatie met een catchy sound maakt dat er een goed ingespeelde band staat.”

3VOOR12/Limburg

———

Live bestaat Martin Sillen uit:

Zang/gitaar – Jop Ostendorf

Gitaar/backing vocals – Erik Steegh

Bas/backing vocals – Luc van den Brink

Drums/backing vocals – Dinand Claessens